Europska unija traži niže cijene rominga na Zapadnom Balkanu

Radiosarajevo.ba
Europska unija traži niže cijene rominga na Zapadnom Balkanu

Europska komisija organizirala je u ponedjeljak u Bruxellesu sastanak telekomunukacijskih operatera s prostora Zapadnog Balkana.

"Tražili smo od kompanija iz regije da istraže mogućnosti smanjenja cijena roaminga među zemljama Zapadnog Balkana", kaže glasnogovornica Europske komisije Nathalie Vandystadt.

Sastanak je organizirala povjerenica Mariya Gabriel zadužena za digitalnu ekonomiju i društvo, a razgovaralo se o telekomunukacijskom tržištu u regiji.

"Tražimo od kompanija u regiji da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni sporazumi ili drugi, kako bi se smanjile cijene roaminga među zemljama Zapadnog Balkana. Kompanije su se dogovorile da svoje prijedloge razmotre s Komisijom tijekom idućih tjedana", poručila je Vandystadt, prenosi Tanjug.

Ona je podsjetila da je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker tražio da se ojačaju odnosi EU-a sa Zapadnim Balkanom i da u tom cilju Komisija želi da, između ostalog, olakša proces promjena i ohrabri pozitivne pomake u području telekomunikacijskog tržišta u regiji.

Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja sada predsjedava Vijećem EU-a, najavio je da će se, za početak, raditi na smanjenju cijena roaminga na Zapadnom Balkanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak