Erdoganov zamjenik u posjeti općini Visoko

Radiosarajevo.ba
Erdoganov zamjenik u posjeti općini Visoko

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, koji je jutros stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odmah nakon slijetanja na sarajevski aerodrom zaputio se ka Visokom gdje se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Uz Arinca u posjeti općini Visoko nalaze se ambasador Turske u BiH Ahmet Yildiz i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Nakon razgovora sa načelnicom Babić, Arinc će posjetiti Zenicu gdje će održati predavanje studentima Univerziteta u Zenici, sastati se sa rektorima turskih univerziteta IUS i Burch, te obići Odsjek za turski jezik i književnosti Univerziteta u Zenici. Arinc će posjetiti i turske vojnike koji djeluju u sastavu EUFOR-a.

Zamjenik turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana sutra će u Sarajevu posjetiti mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegocine Alije Izetbegovića, nakon čega će sastati sa aktuelnim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ministrom vanjskih poslova ove zemlje Zlatkom Lagumdžijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak