Epilog sukoba: 35 uhapšenih, dva navijača životno ugrožena

Radiosarajevo.ba
Epilog sukoba: 35 uhapšenih, dva navijača životno ugrožena


Novi sukobi fudbalskih navijača uznemirili su bosanskohercegovačku sportsku javnost, a u ranim večernjim satima, konačno se moglo govoriti i u preciznim podacima.

Naime, zvanična informacija kaže da je u sukobima navijača Željezničara i Borca u predgrađu Donjeg Vakufa privedeno 35 osoba, dok je sad sedam ljudi primilo pomoć ljekara. 

Dvije osobe pretrpjele su teške tjelesne povrede, to su A.R. rođen (1988.) i Ž.S (1991.), potvrdila je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Biljana Jandrić, portparolka KCUS-a u Sarajevu, gdje su spomenuti mladići dovezeni u kasnim popodnevnim satima. 

Više o zdravstvenom stanju ozlijeđenih bit će poznato sutra, a jasno je da će i organi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nakon (n)ovog incidenta najozbiljnije razmotriti ponovno uvođenje zabrane organizovanog odlaska na gostujuće terene na utakmica BH Telecom Premijer lige. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak