Emir Suljagić govorit će Bošnjacima u Atlanti

Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić govorit će Bošnjacima u Atlanti

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) i Zajednica Bošnjaka Gerogie organiziraju 30. novembra u Atlanti centralnu manifestaciju povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Prema programu manifestacije, u prijepodnevnim satima 30. novembra bit će održana tribina o temi "Uloga dijaspore na izborima 2014. godine", na kojoj će izlagači biti Emir Suljagić, koordinator Koalicije "Prvi mart", Hamdija Čustović, predsjednik KBSA, prof. Semir Đulić, član Kluba prijatelja KBSA, Reuf Bajrović, politički analitičar i Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK).

Planirano je i održavanje Konvencija KBSA te prezentacija Savjetodavnog Vijeće za BiH (ACBH).

Bit će održana i svečana akademija povodom Dana državnosti BIH na kojoj će specijalni gosti i glavni govornik biti koordinator Koalicije “Prvi Mart“ Emir Suljagić, saopćeno je iz Kongresa Bošnjaka.

KBSA je pozvao sve Bošnjake, pro-bosanske snage i bosanske patriote svijeta da im se pridruže na Konvenciji i proslavi Dana državnosti BiH, prenosi Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak