Elvir Karalić iz Pomozi.ba podijelio lijepe vijesti: 'Prikupili smo 5.000.000 maraka. Idemo dalje'

3
A. S.

17039 - je broj koji zna svaki stanovnik Bosne i Hercegovine. Pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u našoj zemlji.

Vjerujemo da je malo onih koji ga nisu pozvali, nakon što je pokretanja akcije “Poplave 2024” iz Udruženja Pomozi.ba.

Portal Radiosarajevo.ba u srijedu ujutro, 9. oktobra, razgovarao je sa Elvirom Karalićem, osnivačem Udruženja Pomozi.ba, kako bismo sumirali dosadašnje aktivnosti u ovih šest dana.

Zemljotres pogodio Srbiju: 'Baš je dobro zaljuljalo'

"Do utorka smo imali prikupljenja oko 4.000.000 maraka. No, akcija za "Naše ljude" koju smo napravili sa N1 i Nova TV je donijela nova sredstva. Sada smo na cifri oko 5.000.000 KM. Naravno, tu nije kraj idemo dalje", priča nam Elvir Karalić.

Otkrio je šta slijedi dalje...

"Imamo najavljene nove donacije, ali očekujem da potpišemo ugovore koji će donirati novi veliki iznos. To su svakako lijepe priče koje nas raduju. Svi su se uključili u akciju, iz cijele BiH stižu telefonski pozivi na već poznati broj. I svima veliko hvala", dodao je Karalić.

Zanimao nas je i komentar na najavljeni potez vlasnika Violete Petra Ćorluke koji je najavio pomoć u izgradnji kuća, te da će angažirati ljude koji rade brze, montažne kuće. Udruženje Pomozi.ba i Petar Ćorluka imaju sjajnu višegodišnju saradnju.

Naš reporter se probio do poznatog restorana u Jablanici: 'Situacija je teža nego što smo zamislili'

"Pozdravljam svaku inicijativu te vrste. Naši privrednici su uvijek uz naš narod, a Violeta nije prvi put da pomaže. Inicijativa koju je predložio gospodin Petar Ćorluka je za svaku pohvalu i ja je podržavam", dodao je Elvir Karalić za portal Radiosarajevo.ba.

Donacije za ljude pogođene poplavama moguće su i putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa i PayPala Pomozi.ba organizacije sa naznakom “Poplave 2024”.

Kako iz inostranstva uplatiti pomoć za nastradale u poplavama u Bosni i Hercegovini možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak