Dženad Džino uputio apel iz Jablanice: 'Ljudi, pomozite - hitno nam je ovo potrebno"

4
Radiosarajevo.ba
Dženad Džino uputio apel iz Jablanice: 'Ljudi, pomozite - hitno nam je ovo potrebno"

U ponedjeljak, 7. oktobra, Dženad Džino, poznati bosanskohercegovački fotograf iz Jablanice objavio je hitan apel za pomoć u Jablanici. 

U objavi je naveo "Hitno su nam potrebne mašine za čeono zavarivanje plastičnih cijevi (svih profila), kontakt 062-115-195!
Hvala!"

Općine u Federaciji BiH koje su pogođene bujičnim poplavama još uvijek zahtjevaju našu pomoć. 

Zmajevi trenirali u Butmiru, četiri igrača nisu bila na raspolaganju Barbarezu

U ponedjeljak, 7. oktobra, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar saopćila je da se, uslijed prognoziranih obilnijih padavina (između 30 i 60 litara padalina po m2) koje se očekuju 9. oktobra na većini hidroloških postaja na vodnom području Jadranskog mora prognozira porast vodostaja, posebno na dijelu poplavnog područja TMT, te srednje i donje Neretve sa pritocima.

Upozorenje se daje zbog trenutne situacije na poplavljenim područjima zbog mogućih pojava bujičnih potoka i klizišta, te obuhvaća općine i gradove: Konjic, Jablanica, Mostar, Čapljina, Grude, Ljubuški, Široki Brijeg i Posušje.

Svi građani i građanke koji žele i mogu pomoći u vidu mašina za čeono zavarivanje, mogu se javiti direktno na društvenim mrežama Dženadu Džini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak