Džaferović: Rad Parlamenta nije blokiran zbog sigurnosti

Radiosarajevo.ba
Džaferović: Rad Parlamenta nije blokiran zbog sigurnosti

U Sarajevu je danas održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uz prisustvo šest od devet članova ove komisije, potvrdio je u izjavi za agenciju Fena predsjedavajući Komisije Šefik Džaferović.

Precizirao je da na sjednicu nisu došli Božo Ljubić, Aleksandra Pandurević i Senad Šepić.

„Ljubić je odsustvo opravdao ličnim razlozima, a Šepić je na putu u Berlinu. Pandurević je, po evidenciji Sekretarijata Komisije, na službenom putu, a u kontaktima s njom rekla mi je da neće doći na sjednicu Komisije“, kazao je Džaferović.

Stava je da se poslanici što prije trebaju vratiti na sjednice i nastaviti raditi jer, ponovio je, blokada nikome ne odgovara. Sjednici su prisustvovali Mato Franjičević, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Lazar Prodanović, Petar Kunić i Šefik Džaferović.

„Imajući u vidu činjenicu da je danas održana sjednica  ove komisije, kao i da je zasjedalo Vijeće ministara BiH, jasno je da sigurnosni razlozi nisu ti zbog kojih se blokira rad Predstavničkog doma PSBiH. Smatram da blokada institucija BiH nije nikome u interesu“, kazao je Džaferović.

Nije siguran, dodao je, što je pravi razlog za bojkot sjednica Predstavničkog doma, imajući u vidu da je takvo ponašanje antidejtonska aktivnost, ali da je moguće da je jedan od razloga i sadržaj dnevnog reda sjednice od 6. juna. „Između ostalog, na dnevnom redu je i uknjiženje nepokretne vojne imovine.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak