Dvije osobe uhapšene nakon ubistva slučajnog prolaznika

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe uhapšene nakon ubistva slučajnog prolaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je da su zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 21.30 u ulicama Bulevar Kulina Bana, Jevrejska i Stara Čaršija, gdje je jedna osoba ubijena, dvije teže i jedna lakše povrijeđena, slobode lišene dvije osobe.

Zenica: U uličnoj pucnjavi ubijen osamnaestogodišnjak

Prema neslužbenim informacijama, slobode su lišeni Jasmin Nezić i Damir Bašanović, dok se traga za Emirom i Edvinom Fetićem. U toku je ispitivanje osoba lišenih slobode kao i obavljanje razgovora sa svjedocima ovog događaja, saopšteno je iz MUP-a ZDK. 

Od posljedica zadobijenih povreda, nanesenih vatrenim oružjem, smrtno je stradao Amer Pivić, rođen 1994. godine iz Zenice, za kojeg je utvrđeno nije bio akter ovog događaja. Prema nezvaničnim informacijama, on je u vrijeme pucnjave stajao na autobuskoj stanici i čekao autobus za mjesto Klopče, gdje je stanovao.

Teške tjelesne povrede zadobili su Goran Popović, rođen 1984. godine i Dž. Mahmić rođen 1986. godine, oba iz Zenice. Lakše povrede zadobio je S.B. rođen 1987. godine za kojeg je također utvrđeno da je bio slučajni prolaznik. Od dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica naložena je obdukcija tijela smrtno stradalog Amera Pivića. 

Građani Zenice su danas organizovali mirni protest kako bi iskazali nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u gradu, nakon sinoćnjeg ubistva osamnaestogodišnjeg slučajnog prolaznika. Zenica Blog piše da su okupljeni Zeničani položili cvijeće na mjestu stradanja sugrađanina, osudivši kriminalno ponašanje, ali i previsok stepen tolerancije od strane nadležih u ovom gradu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak