Dva brata fizički napali policajce

Radiosarajevo.ba
Dva brata fizički napali policajce


Dvije osobe u alkoholiziranom stanju napale su policijske službenike u Tesliću, saopćeno je iz CJB Doboj.

Dvojica braće iz Teslića lišeni su slobode zbog napada na policajce.

Jedan od braće, D.M., jučer je oko 14 sati, ulici Aleksandra Rajkovića u Tesliću, u vidno alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir vikom i galamom.

Nakon izdate naredbe da prestane s takvim ponašanjem, D.M. je počeo vrijeđati policijskog službenika.

Tokom lišavanja slobode D.M., na lice mjesta je došao njegov brat A.G., koji je također bio u vidno alkoholiziranom stanju, te su obojica fizički nasrnuli na policijske službenike, nakon čega su savladani i lišeni slobode, saopćeno je danas iz CJB Doboj, javila je Fena.

Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod A.G. je utvrđeno 1,14 promila, a kod D.M. 1,75 promila alkohola u organizmu.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv nasilnika će Okružnom tužilaštvu Doboj biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službenu osobu.

Policiji u Tesliću jučer je prijavljena i krađa.

Zasad nepoznata osoba je nasilnim otvaranjem ulaznih vrata izvršila provalu u portirnicu preduzeća Tempoturist, gdje je obijen katanac na ormariću iz koga je ukradena vojna puška M-48.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak