Duška Jurišić u Sanskom Mostu: Zločin nema opravdanje

0
Radiosarajevo.ba

Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice, obratila se na komemoraciji ubijenom direktoru sanske gimnazije Nijazu Haliloviću, sekretarici Nisveti Kljunić i profesorici engleskog jezika Gordani Midžan.

"Nema utjehe za porodice Nijaza Halilovića, Gordane Midžan i Nisvete Kljunić. Zločin nema opravdanje.

Nadu za liječenje rana može dati država i društvo, u kojem nasilje i agresija nisu odgovori za probleme", poručila je Jurišić.

Incident kod Mostara: Prijava zbog plakata uvredljivog sadržaja, u toku potraga za počiniteljem

Podsjetimo, Mehemed Vukalić (61), domar te škole, ušao je u srijedu, 21. augusta, u školsku zgradu naoružan automatskom puškom, te ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici proglasila je 26. august 2024. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije ovu odluku donosi radi izražavanja saučešća i suosjećanja sa porodicama žrtava stravičnih ubistava u Sanskom Mostu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak