Duška Jurišić poslala jasnu poruku: Ne u moje ime!

15
Radiosarajevo.ba
Duška Jurišić poslala jasnu poruku: Ne u moje ime!

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Duška Jurišić oglasila se na društvenim mrežama i osudila provokacije upućene povratnicima u entitetu RS.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Ne slavim Božić. Nakon smrti dide 1992.godine, porodica i prijatelji su se okupljali oko mame. Ni mame više nema. A nema ni pravog mira, kada se u vrijeme Božića psuje, vrijeđa i puca po naseljima komšija.

Dženad Džino objavio fotografiju sa bh. planine: Prirodni fenomen koji se zaista rijetko viđa

Vidim da se neki takozvani pravoslavci u Istočnoj Bosni ponovo brukaju. Uz izraze žaljenja, samo ću reći, napisati - ne u moje ime", poručila je Jurišić.

Podsjetimo, prvo je, uoči Božića, u Vlasenici ispred kuće povratnika prošla kolona automobila, a iz prvog se mogla čuti uvredljiva poruka 'ustajte balije'. Samo dan iza toga, na Božić, iz kolone automobila je pred kućom povratnika u Potočarima pucano iz vatrenog oružja.

Emir Suljagić o incidentima u entitetu RS: 'Sami smo u ovoj borbi'

Potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković za portal Radiosarajevo.ba govorio je o još jednom incidentu, a više možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak