Đugum: Uredba ne znači ništa

Radiosarajevo.ba
Đugum: Uredba ne znači ništa


Uredba o utvrđivanju registracionog područja za određivanje jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG), a koju je jučer u Banjoj Luci donijela Vlada RS-a ne znači ništa  kazao je u izjavi za Fenu poslanik Predstavničkog doma PSBiH Mirsad Đugum.

Poslanici iz RS-a su prošle sedmice, a nakon što je odbačen prijedlog Vijeća ministara BiH za izmjene i dopune Zakona o jedinstvenom matičnom broju, najavili donošenje zakona na entitetskom nivou, javlja Fena.

''Nadležnost o ovom pitanju je na državnom nivou i ovaj zakon mora biti donesen na državnom nivou'', mišljenja je Đugum.

Međutim, problemi s realizacijom ovog pitanja na državnom nivou su više nego očigledni s obzirom na činjenicu da su dva prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju "pala" u državnom parlamentu.

''Smatram da je za donošenje ovog zakona potrebna dobra volja i nezalaženje u bilo što drugo osim onoga što je odluka Ustavnog suda BiH'', zaključio je Đugum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak