Državni i policijski službenici stupaju u štrajk?

Radiosarajevo.ba
Državni i policijski službenici stupaju u štrajk?

Iz samostalnog Sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH (Reprezentativni sindikat) najavljeno je kako namjeravaju održati vanredni sastanak 30 predsjednika sindikata državnih i policijskih službenika, na kojem će kreirati tekst najave štrajka, potvrdio je predsjednik Reprezentativnog sindikata Juro Bilić.

Sastanak bi trebao biti održan u ponedjeljak, 23. aprila, a kao odgovor na usvojeni Nacrt budžeta BiH za 2012. po kojem će službenicima biti smanjene plate za 4,5 posto.

"Predložit ćemo predsjednicima sindkata da u ponedjeljak na sastanak ponesu pečate i da na licu mjesta ovjerimo tekst najave štrajka te ga odmah uputimo svim relevantim faktorima u državi", kazao je Bilić.

Dodao je da su policijski i državni službenici razočarani nebrigom države i njenim postupcima.

"Ponavljam, mi smo decidno protiv smanjena plata i mislim da ćemo štrajkom postići da do toga ne dođe kao i da će narod shvatiti da se ne može tek tako manipulirati s njim", rekao je Bilić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak