Državljanin BiH u rezervoaru za gorivo prevozio 14 kg marihuane

Radiosarajevo.ba
Državljanin BiH u rezervoaru za gorivo prevozio 14 kg marihuane

Policija iz Raške zaplijenila je protekle noći 14 kilograma marihuane i tako presjekla još jedan lanac trgovine narkoticima s područja Kosova i Metohije.

Lišen je slobode i zadržan do 48 sati državljanin Bosne i Hercegovine A.G. (28) iz Bijeljine, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno  djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Pripadnici policijskog odeljenja u Rudnici kod Raške su na administrativnom prelazu Rudnica - Jarinje noćas oko 1.30 sati, prilikom pregleda putničkog vozila audi100, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni A.G., u rezervoaru za gorivo koji nije u funkciji, pronašli 14 paketa s oko 14 kilograma marihuane.

Sumnja se da je pronađena marihuana bila namijenjena inozemnom tržištu, javlja Tanjug.

Očevid je izvršio nadležni javni tužitelj u prisustvu policije. Pripadnici Policijske uprave Kraljevo će osumnjičenog, nakon isteka zadržavanja privesti Višem javnom tužitelju u Kraljevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak