Društvenim mrežama kruži lažni identitet Nedžada Grabusa

2
Fena
Društvenim mrežama kruži lažni identitet Nedžada Grabusa

Muftijstvo sarajevsko upozorilo je da se na profilima društvenih mreža nalazi lažni identitet muftije sarrajevskog Nedžada Grabusa.

"Na profilima se nalazi lažni identitet muftije Grabusa, kao i lažne objave koje se pripisuju njemu. Ovim putem želimo naglasiti da muftija sarajevski Nedžad Grabus nema nikakve veze s ovim profilom i da je u pitanju čista obmana javnosti", navodi se u saopćenju Muftijstva sarajevskog. 

Kao javna ličnost, dodaje se, muftija Grabus je vrlo oprezan u korištenju društvenih mreža i ne posjeduje lične niti službene profile na facebook platformi.  

"Obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje da je riječ o lažnim profilima", istaknuto je u saopćenju. 

Pomoćnik generalnog sekretara UN-a: "Jedino ako se prihvati prošlost, može da se postigne mir"

Mufijstvo sarajevsko je obavijestilo nadležne institucije i organe o navedenom, te očekuju, kako javlja MINA, da će u što kraćem roku lažni profili biti uklonjeni. 

Muftija Fazlović: "Ne smijemo odustati od zemlje u kojoj se provodilo etničko čišćenje"

"Ukoliko primijetite sličan slučaj, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo zajedno riješili ovaj problem", poručuju iz Muftijstva sarajevskog.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak