Driton Lajqi: Moguće izručenje Keljmendija

Radiosarajevo.ba
Driton Lajqi: Moguće izručenje Keljmendija


Savjetnik ministara Republike Kosovo Driton Lajqi izjavio je za Fenu da je moguće izručenje Nasera Keljmendija Bosni i Hercegovini.

Naglašava, kako će u ovom slučaju zatražiti pomoć Misije EU na Kosovu, EULEX-a,s obzirom na to da ova misija ima direktne kontakte s vlastima u Bosni i Hercegovini.

''Pitanje ekstradicije s Bosnom i Hercegovinom je malo komplikovano zato što BiH ne priznaje Kosovo, nemamo sporazuma o ekstradiciji s BiH kao što imamo s nekim zemljama regiona i EU'', ističe Lajqi.

Lajqi je mišljenja da EULEX ima mogućnost za ekstradiciju jer je to misija EU, i da treba pronaći legalne osnove da bi došlo do ekstradicije.

Ponovio je da to neće biti lako, već je veoma složeno,s obzirom na to da BiH ne priznaje Kosovo i ne želi da ima direktne kontakte s Kosovom.

''Mi smo tu da poštujemo međunarodne konvencije i doprinesemo borbi protiv organizovanog kriminala i bilo kakve negativne pojave u regionu'', dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak