Dragan Vuković na čelu Operativne komande OSBiH

Radiosarajevo.ba
Dragan Vuković na čelu Operativne komande OSBiH

Novi komandant Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) je brigadni general Dragan Vuković. Njemu je na današnjoj ceremoniji u Kampu "Butmir" dužnost predao dosadašnji komandant Operativne komande OSBiH, brigadni general Ivica Jerkić.

Novi komandant OSBiH istaknuo je da se u narednom periodu, angažovanju Oružanih snaga u inozemstvu mora posvetiti posebna pažnja. 

Pomoć  stanovništvu i deminiranje u BiH i dalje je jedan od glavnih zadataka Oružanih snaga BiH. Nastavak obuke po standardima NATO-a i EUFOR-a odvijat će se nesmanjenom žestinom“, kazao je brigadni general Vuković.

Bivši komandant Jerkić rekao je da su OSBiH najviše pomogle građanima prilikom velikog prošlogodišnjeg snijega. „Tijekom ljeta prošle godine u BiH je bilo i mnogo požara i mi smo angažirali svoje helikoptere u 88 misija i 1.300 vojnika da gase požare. (...) Posebno ističem naše aktivnosti na deminiranju u BiH, gdje su naši deminieri očistili više od 1,8 milijuna metara kvadratnih.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak