Dragan Vikić u stranci Fahrudina Radončića

Radiosarajevo.ba
Dragan Vikić u stranci Fahrudina Radončića


Proslavljeni ratni komandant Specijalne jedinice policije i heroj odbrane Sarajeva Dragan Vikić od danas je u politici. Vikić je pristupnicu potpisao za - Savez za bolju budućnost (SBB), i to u prisustvu lidera ove političke stranke Fahrudina Radončića.

Ovim su se potvrdile spekulacije od sredine mjeseca da je "Vikić u SBB-u" završena stvar, a da li će biti kandidat ove stranke za načelnika Općine Centar na oktobarskim izborima (što se također nagađa) ostaje da se vidi u narednom periodu.

Kako je saopćeno iz SBB-a, Vikić je istakao da je u Savezu prepoznao „političku snagu koja ovu zemlju može zaista povesti naprijed, te da može i želi dati svoj puni doprinos u izgradnji bolje države BiH i budućnosti za sve njene građane“.

Bogata biografija ratnog komandanta

Vikić je bio državni reprezentativac u karateu bivše Jugoslavije, evropski prvak u karateu, te trostruki prvak bivše Jugoslavije

Vikić je rođen u Sarajevu 1955, a njegova biografija je iznimno bogata. Čitav svoj radni vijek proveo je u policijskim strukturama gdje je obavljao visoke funkcije. Na čelu Specijalne jedinice MUP R BiH bio je od 1982. do 1994. Potom je prešao na poziciju načelnika Odjela za borbu protiv terorizma pri FMUP-u, te obavljao funkciju savjetnika ministra F MUP-a. Na čelo Specijalne jedinice FMUP-a vratio se 2002. i sve do 2011. bio je njen komandant.

Dobitnik je brojnih vrijednih priznanja i nagrada za svoj rad u policiji, kako u vrijeme bivše Jugoslavije, tako i u ratnom i poslijeratnom periodu. Dobitnik je „zlatnog ljiljana“ i „zlatne policijske značke“. Također i on i Specijalna jedinica policije kojom je komandovao su dobitnici Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak