Dom zdravlja u Srebrenici bez vode

Radiosarajevo.ba
Dom zdravlja u Srebrenici bez vode

 

Dom zdravlja u Srebrenici ovih dana je ponovo ostao bez vode zbog neizmirenog duga od 22.000 KM, a ova ustanova se trenutno snabdijeva vodom iz cisterne koju je osigurala vatrogasna jedinica. 

I ranije je u nekoliko navrata bila isključena voda srebreničkom Domu zdravlja, ali je zahvaljujući intervencijama Općine Srebrenica taj problem bio riješen.

Direktorica Doma zdravlja u Srebrenici Ivana Iličić zatražila je sastanak s načelnikom Općine Srebrenica da bi ponovo zatražila pomoć u vezi s izmirenjem ovog duga.

Distribuciju pitke vode Domu zravlja Srebrenica, ali i još nekim fizičkim i pravnim osobama u toj općini obustavilo je Komunalno preduzeće "Polet“ zbog duga od oko 300.000 KM.

„Zasad funkcionišemo s poteškoćama, ali nećemo moći još dugo“, upozorila je Iličić u izjavi za agenciju Fena, dodajući da je zbog ovog problema zatražila i tematsku sjednicu Skupštine općine Srebrenica, ali ne zna da li će ona biti održana. 

Naglašava da Dom zdravlja nema viška radnika te da to nije razlog dugovanja. Radnici su raspoređeni na poslovima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Centru za mentalno zdravlje i Centru za bazičnu rehabilitaciju, dodala je. S druge strane, načelnik Srebrenice Ćamil Duraković kaže da ovaj put neće pomoći Domu zdravlja iz razloga što ova ustanova ima višak uposlenih, čak 50 posto.

„Direktorica treba da riješi pitanje sistematizacije i smanji broj uposlenih“, ističe Duraković u izjavi Feni, naglašavajući da Dom zdravlja ima planirana sredstva za troškove.

Načelnik ističe da je Općina učinila mnogo za Dom zdravlja, ali da im ovog puta neizmireni dug za vodu neće plaćati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak