Dom naroda danas o izvršenju krivičnih sankcija

Radiosarajevo.ba
Dom naroda danas o izvršenju krivičnih sankcija


Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ustavnopravna komisija podržala je prijedlog ovog zakona s tri usvojena amandmana.

Izmjenama Zakona definirano je da će sve poslove na pripremi i izgradnji objekta Zavoda vršiti Jedinica za implementaciju projekta, kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva pravde, te Upravni i Nadzorni odbor, u okviru svojih nadležnosti.

Jednim od usvojenih amandmana predviđeno je da sjedište Jedinice za realizaciju projekta bude u Istočnom Sarajevu, općina Istočna Ilidža.

Također je navedeno i da Jedinica za realizaciju projekta, Upravni odbor i Nadzorni odbor prestaju s radom nakon izvršenog tehničkog prijema objekata Zavoda o čemu će, na prijedlog ministra, odluku donijeti Vijeće ministara BiH.

Dom naroda bi trebalo da razmatra i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije čiji su predlagači delegati Borjana Krišto, Staša Košarac i Sulejman Tihić.

Ustavnopravna komisija Doma naroda PSBiH je sa sedam prihvaćenih amandmana podržala prijedlog ovog zakona.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Delegati bi trebali razmatrati i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2012.; Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2012. godini i Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2012. godinu, te dati saglasnost za ratificiranje nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak