Dolazi promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu i snijeg, evo kad kreće naoblačenje

0
Radiosarajevo.ba
Dolazi promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu i snijeg, evo kad kreće naoblačenje

Jutros u našoj zemlji uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bjelašnica -3; Zenica -1; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina 2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 3; Mostar, Trebinje 4; Livno 5; Gradačac 6; Neum 9; Bihać 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike i dalje su relativnopovoljne. Temperature će i dalje tokom dana biti nadprosječne, pa savjetujemo da dan provedete na obližnjim planinama. Ova preporuka se odnosi naručito na stanovništvo u Bosni, zbog povećane zagađenosti zraka. Problemi kod osjetljivih osoba mogući su pred kraj dana uglavnom zbog povećanja naoblake.

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Prizori koji oduzimaju dah... Pogled sa Trebevića na smogom okovano Sarajevo

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na sjeverozapadu Bosne do 17 °C. U Sarajevu jutro pretežno sunčano sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje padavine poslije podne ili tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavina na jugu i jugozapadu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevna od 11 do 17 °C. 

U utorak oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i ponegdje u nizinama centralne i istočne Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeverozapadni. U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 12 °C. 

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak