Dogovor ‘šestorke’ o presudi Sejdić-Finci 20. novembra?

Radiosarajevo.ba
Dogovor ‘šestorke’ o presudi Sejdić-Finci 20. novembra?

Potpuno sam uvjeren da će naredni sastanak "šestorke", 20. novembra u Mostaru, biti jedan od uspješnijih te da će dati šansu i zamah da u naredne dvije godine normalno radimo, kazao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović

“Nema niti jedne prepreke o pitanju Doma naroda i taj dio možemo realizirati. Kada je u pitanju Predsjedništvo BiH, mislim da bi dovoljno bilo da još jednom potvrdimo načelo da jedan narod drugom neće birati predstavnike”

Rezultati sastanka, dodao je on, mogli bi olakšati posao zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u smislu da nema previše potrebe za političkim konsultiranjem o parlamentarnoj većini. 

“Uvjeren sam da možemo već 20. novembra potpisati dokument koji se tiče provedbe presude Suda u Strasburu ("Sejdić-Finci") jer to je naša obaveza iz Mape puta, a osobito što sedam dana iza toga visoki dužnosnici Evropske unije dolaze u Sarajevo, a krajem idućeg tjedna je i sjednica PIC-a”, kazao je Čović. 

Siguran je Čović, prenijela je novinska agencija Fena, da sastanak može rezultirati sasvim drugim pogledom na BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak