Dodikova stranica ponovo u funkciji

Radiosarajevo.ba
Dodikova stranica ponovo u funkciji

Web stranica predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, vraćena je u funkciju nakon hakerskih napada kojima je bila izložena tokom vikenda.  

"Nadležni organi provode neophodne istražne radnje čiji je cilj pronalaženje osoba koje su izvršile cyber napad na internet prezentaciju predsjednika RS", šef Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike Srpske Milan Trbojević.

Podsjetimo, grupa koja se predstavila kao Anonymousi BiH hakovala je internet stranicu Predsjednikrs.net, a na stranici su ostavili poruku u kojoj Dodik čestita 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz poruku  ''Znamo i mi da si „htjeo“ (htio) čestitati'',  te su se potpisali kao ''Ivica i Marica''. 

Poruka je bila ispisana na pozadini na kojoj je bio grb nekadašnje Republike Bosne i Hercegovine, koji je bio štitastog oblika plave boje, podijeljen na dva polja dijagonalnom gredom bijele boje s po tri ljiljana zlatno-žute boje u svakom polju. 

Sadržaj je brzo uklonjen, a internet stranica predsjednika RS-a je tek kasnije vraćena u funkciju.

Hakovana Dodikova stranica još uvijek van funkcije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak