Dodikov brat izazvao Delije pa dobio batine

Radiosarajevo.ba
Dodikov brat izazvao Delije pa dobio batine


Skandal poslije utakmice Igokea- Crvena Zvezda! Goran Dodik, predsjednik kluba iz Aleksandrovca i brat predsjednika RS, Milorada Dodika navijačima i igračima Crvene Zvezde pokazivao srednji prst, pa dobio batine.

Trojka Siniše Štembergera 2.9 sekundi prije kraja utakmice donijela je pobjedu Igokei nad Crvenom Zvezdom u 18.kolu regionalne ABA lige. Činilo se da slavlje pobjednika neće pomutiti ništa.

Incident se dogodio kada je Goran Dodik, brat predsjednika Republike Srpske nakon završetka utakmice istrčao na parket i počeo sa izazivačkim performansom, tokom kojeg je pokazivao srednji prst navijačima i igračima Crvene zvezde, lupajući se i po zadnjici.


Mlađi Dodik je prvo stao pred tribinu na kojoj su se okupili najvatreniji navijači Crvene Zvezde i u više navrata nepristojnim gestikuliranjem izazivao navijače, javlja portal Istinito.com.

Nakon toga, izrevoltiran činjenicom da je više od dvije trećine publike u Laktašima navijala za Zvezdu, a ne za Igokeu, ponovio gestikulacije srednjim prstom i zaradio zvižduke.

Njegov postupak je izazvao oštre reakcije, a jedan od navijača Crvene Zvezde je sišao na parket i udario Dodika, nakon čega je pobjegao. To se sve desilo na nekoliko metara od predsjednika RS, Milorada Dodika koji je odmah poslao članove svog obezbjeđenja i policiju u potjeru za napadačem svog mlađeg brata.

Očevidci tvrde da je predsjednik RS u jednom trenutku viknuo: Dovedite ga meni!

Prema nezvaničnim inofrmacijama, mladić je kasnije uhvaćen i priveden u policijsku stanicu Laktaši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak