Dodik sutra sa američkim kongresmenima

Radiosarajevo.ba
Dodik sutra sa američkim kongresmenima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovat će sutra u Sarajevu sastanku sa američkim kongresmenima.

Istom sastanku odazvat će se i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, koji je ranije rekao Srni da je riječ o neformalnom sastanku sa članovima delegacije američkog Kongresa koji se nalaze na proputovanju kroz BiH.

Sastanku, koji organizuje delegacija Kongresa SAD sutra u 17.00 časova u Sarajevu, prisustvovat će i član Izvršnog odbora PDP-a Igor Crnadak.

Ovom sastanku prisustvovat će i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović - izjavio je Srni portparol HDZ-a BiH Mišo Relota.

Delegacija Kongresa SAD boravit će sutra i prekosutra u Sarajevu, gdje će održati niz sastanaka sa predstavnicima vlasti i civilnog sektora, saopšteno je iz Ambasade SAD u Sarajevu.

U saopštenju se navodi da će težište razgovora delegacije američkog Kongresa, koju čine predsjedavajući Komisije za bezbjednost i saradnju u Evropi senator Bendžamin Kardin i kopredsjedavajući Elsi Hestings, biti na međunarodnoj saradnji i pružanju podrške reformama koje su neophodne da BiH postane članica EU i Nato.

SRNA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak