Dodik: SNSD ima apsolutno jedinstvo!

Radiosarajevo.ba
Dodik: SNSD ima apsolutno jedinstvo!

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je ta stranka spremna za formiranje nove državne vlasti i da se što prije treba osigurati skupštinska većina. 

Stavovi SNSD-a o tom pitanju, kako je rekao, ostali su isti. 

Nakon sastanka s pojedinim predstavnicima svoje stranke u bh. organima, Dodik je rekao da postoji jedinstvo u SNSD-u te odbacio kao neistinite informacije pojedinih medija o tome. 

“Iz FBiH određeni krugovi koji su dio šire strategije u razbijanju jedinstva u SNSD-u i u RS-u, plasiraju te spekulacije kako bi došlo do nestabilnosti. Na njihovu žalost, jedinstvo je jedino što postoji kod nas, kao i između nas i SDS-a”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima. 

On tvrdi da je takve informacije “pakovao predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija”. 

Aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić, koji se našao u centru nekih nezvaničnih informacija da će istupiti iz SNSD-a, negirao je sve te navode. 

“S obzirom na to da sam jučer primio 75 poziva, a danas do sastanka 35, ponavljam- nisam čovjek koji odgovara na spekulacije. Gluposti ne komentarišem, a i kako govoriti o informacijama utemeljenim na 'saznanjima'. Reći ću samo, SNSD me je izabrao, SNSD je sudbina RS-a i mene. Svi savezi o kojima se izmišlja su izvan mene, nikada nisam bio dio toga. Dvanaest godina sam pri istim stavovima i u istoj stranci i nisam čovjek koji je željan novih političkih vlasti ili iskušenja”, rekao je Špirić.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak