Dodik: Otcjepljenje RS-a čim Evropa pokaže kako

Radiosarajevo.ba
Dodik: Otcjepljenje RS-a čim Evropa pokaže kako

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik kazao je danas u Mostaru, nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a, kako njegovo povjerenje u BiH nije ojačalo te da će referendum o otcjepljenju Republike Srpske "uvijek biti u opticaju".

Za sve je kriv Valentin Inzko

"Ja BiH mogu da prihvatim jedino ako se ona vrati u okvire izvornog Daytonskog sporazuma, da se eliminira 'nasilje' visokih predstavnika koje je bilo, te da se riješi problem političke pozicije hrvatskog naroda i njegova političko-teritorijalna organizacija i da se to poštuje, a također i da političke odluke u BiH donose politički predstavnici tri konstitutivna naroda.

Ne bih imao ništa protiv takve BiH, ali imajući je u vidu ovakvu kakva jeste i kakva se predlaže, ja sam protiv nje apsolutno", kazao je Dodik, pa nastavio:

 "Mi nismo ni jednoga trenutka smetnuli s uma naše referendume i to će sigurno biti uvijek u opticaju i u to budite sigurni. Mi samo sada želimo da damo šansu određenom dogovoru ako je on moguć, a ako nije, šta da radimo.

Jednog dana će nam to pasti kao kruška u ruke, kao što će, recimo, Škotska ili Katalonija učiniti nešto na tom planu. Mi čekamo da imamo primjere u Evropi kako se to radi i da nam niko ne može ništa da prigovori", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak