Dodik osniva islamsku zajednicu RS-a?

Radiosarajevo.ba
Dodik osniva islamsku zajednicu RS-a?

Predsjednik RS Milorad Dodik i njegov režim u tajnosti duže vrijeme rade na formiranju paralelne Islamske zajednice, koja bi djelovala na teritoriju njegovog entiteta, prenosi u petak portal "Dnevnog avaza".

Prema informacijama koje iznosi list, to se namjerava učiniti na isti način na koji je podijeljena islamska zajednica u Srbiji, odnosno na islamsku zajednicu vezanu za Sarajevo, na čijem je čelu Muamer Zukorlić i onu u Beogradu na čelu sa Ademom Zilkićem i Muhamedom Jusufspahićem.

Kako piše Dnevni avaz, pozivaući se na „neslužbene informacije“,  „pojedinim službenicima IZ BiH već su nuđene visoke pozicije u Islamskoj zajednici koja bi imala sjedište u Banjoj Luci.“


Sandžački muftija Muamer Zukorlić je u izjavi za portal „Dnevnog avaza“ rekao da su „Adem Zilkić i Muhamed Jusufspahić danima boravili u RS-u tokom 2008. godine“ sa ciljem formiranja paralelne IZ u RS-u, no da je plan propao jer se pokazao neuspješnim u Sandžaku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak