Dodik o sofisticiranim oblicima fašizma

Radiosarajevo.ba
Dodik o sofisticiranim oblicima fašizma


Neki sofisticirani oblici fašizma postoje i danas u svijetu, ali ono što je bilo nekada ne može više da se pojavi, rekao je danas predsjednik RS Milorad Dodik, a javila Fena.

Centralnom manifestacijom održanom na Trgu palih boraca u Banjaluci i polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima, predsjednika RS Milorada Dodika, delegacija Vlade RS, Narodne skupštine RS, Grada Banjaluka i delegacije SUBNOR-a, danas je obilježen 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, javila je agencija Anadolija.

U Banjoj Luci su danas brojne delegacije položile vijence na Spomenik žrtvama fašizma na Trgu palih boraca u povodu Dan pobjede nad fašizmom.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dodik je kazao da postoje diktature, terorizam, ali da masovna ideja koja je okupila više od 40 zemalja u Drugom svetskom ratu u međusobnim sukobima, ne može više da se pojavi i bude dominantan proces u budućnosti.

Kako javlja agencija Anadolija Dodik je istakao da "svi moramo biti ponosni što je ovaj narod kraj Drugog svjetskog rata dočekao na strani pobjednika u borbi protiv fašizma".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak