Dodik ne odustaje: 'Trebinje će dobiti aerodrom'

Radiosarajevo.ba
Dodik ne odustaje: 'Trebinje će dobiti aerodrom'

Predsednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da se nije odustalo od izgradnje aerodroma u Trebinju, javlja agencija Beta.

Dodikova izjava uslijedila je nakon što je Ministarstvo saobraćaja RS saopštilo da je Javno preduzeće Aerodrom Trebinje prestalo sa radom prije više od godinu dana i da je 1. januara 2014. izbrisano iz registra privrednih subjekata.

"Naša je ideja da tamo napravimo aerodrom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, postoje "razgovori s nekim ljudima", koji bi trebali uroditi plodom kako bi se u Trebinju izgradio aerodrom.

Za pet godina, koliko je postojalo, preduzeće Aerodrom Trebinje potrošilo je oko million maraka budžetskog novca, a za to vrijeme urađeni su samo master plan i idejno rešenje.

Prije šest mjeseci Dodik je tvrdio da Vlada nije odustala od gradnje trebinjskog aerodroma, navodeći da je samo došlo do zastoja zbog svjetske ekonomske krize.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak