Dodik izašao iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Dodik izašao iz bolnice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je jučer hospitaliziran u Kliničkom centru Banja Luka zbog bolova u želucu, sutra bi trebao da napusti bolnicu. 

Ministar zdravlja RS-a Ranko Škrbić potvrdio je da je Dodik smješten na odjeljenju gastroenterologije, gdje su obavljene sve neophodne specijalističke pretrage. 

Entitetski predsjednik se osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Konzilij ljekara specijalista Kliničkog centra Banja Luka nakon uvida u zdravstveno stanje i prethodnu medicinsku dokumentaciju Milorada Dodika, zaključio je da je potrebno uraditi nekoliko dodatnih dijagnostičkih procedura.
 
Tokom današnjeg dana urađene su i dodatne analize koje su, navodi Škrbić, pokazale da je uzrok bolova kod entitetskog predsjednika upotreba antireumatika na prazan želudac, te oštećena sluznica što je sve izazavalo bol. 

"Boravak Dodika u bolnici je iskorišten i da se obave ostale pretrage, a svi rezultati su u granicama normale, tako da su ljekari odlučili da se on zadrži samo jedan dan kako bi primio terapiju koja podrazumijeva potpuno izlečenje", rekao je Škrbić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak