Dodik - Ashton: Referendum sada nije neophodan

Radiosarajevo.ba
Dodik - Ashton: Referendum sada nije neophodan
Republika Srpska  i njene institucije mogu biti sigurne da je Evropska unija na najvišem nivou spremna da se angažuje i da otvori strukturalni dijalog o pitanjima rada i funkcionisanja pravosuđa u BiH i referendum za sada nije neophodan - kazao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
 
On je nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton rekao da će na osnovu ove ponude EU, zatražiti od Narodne skupštine RS da predloži odluku koja će adekvatno oslikati novonastalu situaciju, zaključujući da je uvjeren da bi zato mogao dobiti podršku parlamenta RS.
 
"Zaključci Narodne skupštine RS predstavljaju politički stav parlamenta RS, ali u svjetlu dogovora o strukturalnom dijalogu biće ponovo sagledani", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
 
U Banjaluci je danas održan sastanak visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton i izvršnog direktora za zapadni Balkan u Službi za vanjske poslove EU Miroslava Lajčaka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem.
 
Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Željka Cvijanović, predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz, predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.
 
Ashtonova i Lajčak, koji su sinoć doputovali u Sarajevo, sastat će se danas oko podne sa članovima Predsjedništva BiH, te predsjednicima SDP-a Zlatkom Lagumdžijom i SDA Sulejmanom Tihićem.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak