Doboj dobio novu bolnicu: Projekt vrijedan 104.000.000 KM

4
Radiosarajevo.ba

U Doboju u srijedu, 4. septembra, otvorena je nova Bolnica "Sveti apostol Luka".

Nakon svečanog otvaranja bolnicu su obišli zvaničnici bh. entiteta RS i upoznali se o najsavremenoj opremi kojom rasplaže. Zdrastveni radnici predstavili su odjeljenja bolnice i upoznali kakve sve usluge će pacijenti tu moći da dobiju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić rekao je da će nova Bolnica služiti građanima dobojske regije, da je rezultat uspješne saradnje svih nivoa vlasti i da će značajno unaprijediti razvoj zdravstvenog sistema RS-a.

Schmidt u Banjoj Luci razgovarao s Durakovićem i poslao jasnu poruku ko i šta koči napredak BiH

Glavni inženjer kompanije China Sinofarm International Corporation Fu Kijang rekao je da je projekat uspješno završen zahvaljujući saradnji Vlade RS i ove kompanije.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je gradnja nove bolnice jedan od najvažnijih projekata u modernoj historiji ovog grada.

Otvoren Dom zdravlja "Srbija" u BiH: Dodik ponosan, Vučić 'emotivan'

"Neka ova bolnica bude na usluzi svim građanima Doboja i čitave regije",  istakao je Јerinić.

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić rekao je da je danas veliki dan i da je ostvaren san o modernom zdravstvenom centru koji će biti na usluzi građanima BiH.

"Bolnica Doboj će biti nezaobilazan faktor u zdravstvu RS-a i centar pružanja usluga", rekao je Gajić.

Ukupna vrijednost projekta nove dobojske bolnice je oko 104 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta entiteta RS. Bolnica raspolaže sa 450 kreveta i projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline.

Bolnica, između ostalog, ima glavni operacioni blok, urgentni blok sa operacionom salom, službu intenzivne medicine za nehirurške grane, salu za angiografiju, laboratoriju, porodilište, dijagnostički centar za više od 20 radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa specijalističkim konsultacijama, kao i terapijsku onkološku dnevnu bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak