Dnevni red današnje Skupštine KS

Radiosarajevo.ba
Dnevni red današnje Skupštine KS

U Sarajevu je za danas najavljena sjednica Kantonalne skupštine u čijem je predloženom dnevnom redu po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Za skupštinsku raspravu su najavljeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Fakulteta stranih jezika kao organizacione jedinice Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (Sarajevska škola za nauku i tehnologiju) te druge tačke.

Jedna od tačaka je i Nacrt  budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu, kao i mišljenje Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine u pogledu revizije finansijskih izvještaja koji se donose na budžet Kantona Sarajevo za 2010. godinu.

Predložena je i odluka o dodjeli koncesije za eksploataciju opekarske gline na ležištu "Rapailo", Gladno polje u općini Ilidža, s analizom ekonomske i ekološke opravdanosti, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak