Djeci iz Konjević Polja osiguran smještaj, očevi noć provode u šatorima

Radiosarajevo.ba
Djeci iz Konjević Polja osiguran smještaj, očevi noć provode u šatorima

Građani Sarajeva hranom, pićem i slatkišima podržali su roditelje i djecu iz Konjević Polja, koji od jutros protestuju ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) tražeći ispunjavanje njihovog zahtjeva za uvođenje nacionalne grupe predmeta u podružnoj školi Petar Kočić u Konjević Polju.

"Ja moram da se zahvalim svim građanima Sarajeva. Desetine građana i njihove djece došli su ovdje pružajući nam moralnu i materijalnu podršku. Kazali su da su uz nas i da nas razumiju", kazao je za Anadoliju otac dvoje djece Muhizin Omerović.

On je naglasio da je za sve roditelje i njihovu djecu od velikog značaja razumjevanje koje su dobili od građana.

Prema riječima Omerovića jedna nevladina organizacija iz Sarajeva ženama i djeci pružila je prenoćište uz večeru i doručak. Također je dodao da će se oni pred OHR vratiti sutra da se pridruže očevima koji će noć provesti na travnjaku ispred OHR-a.

Ministar obrazovanja FBiH Damir Mašić i federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Adil Osmanović danas su održali sastanak u zgradi OHR-a.

Kako kaže Omerović ministar Osmanović je, nakon što je izašao iz zgrade OHR-a, prisutnima rekao kako će OHR sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Goranom Mutabdžijom razgovarati u ponedjeljak.

Roditelji i djeca bošnjačke nacionalnosti iz povratničkog naselja Konjević Polje bore se za uvođenje nacionalne grupe predmeta u osnovnoj školi Petar Kočić u Konjević Polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak