Djeca iz OŠ Grbavica pridružili se djeci iz Konjević-Polja

Radiosarajevo.ba
Djeca iz OŠ Grbavica pridružili se djeci iz Konjević-Polja

Djeca iz OŠ Grbavica pridružili su se roditeljima i djeci bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja koji su proveli noć u šatorima ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu. Novinska agencija Fena ne navodi koliko se djece iz grbavičke škole pridružilo protestu.

Jedan od roditelja djece iz Konjević-Polja Muhizin Omerović izjavio je da i dalje namjeravaju ostati tu dok im predstavnici OHR-a ne kažu da li djeca imaju pravo na nacionalnu grupu predmeta ili ne. „Noć je bila hladna. Ali sam duboko iznenađen reakcijama ljudi. Jutros u 4 sata jedna gospođa nam je napravila kafu i donijela je.“

Kaže da su djeca i žene proveli noć u prostorijama Udruženja "Nedva" u Nedžarićima. „Organizovali su im večeru i doručak i jako smo im zahvalni.“

Omerović dodaje da su roditelji mislili da će biti sami u Sarajevu, ali da su jako iznenađeni podrškom građana. Njima će se oko 12 sati pridružiti još jedna grupa roditelja iz Konjević-Polja te majke Srebrenice.

Roditelji traže od nadležnih institucija da njihovoj djeci između ostalog omoguće izučavanje nacionalne grupe predmeta, kao i da adekvatno riješe pitanje sastava školskog odbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak