Divjaka je trebalo i ranije uhapsiti

Radiosarajevo.ba
Divjaka je trebalo i ranije uhapsiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se nada da Srbija „neće odustati od naloga za privođenje“ penzioniranog generala Armije RBiH Jovana Divjaka, te da sama činjenica da je „uhapšen, mnogo govori“.
 
„Trebalo ga je i ranije uhapsiti. On je učesnik zločina u Dobrovoljačkoj ulici. Komandovao je jedinicama BiH koje su tade bile ilegalne, nisu imale legitimitet. On je to pokrio nekom pričom o teritorijalnoj odbrani, ali niko nije dao nalog da se to radi“, rekao je Dodik. 
 
On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naveo da je Divjak i prije trebalo da se privede sudu pravde i da se „razotkrije priča o Dobrovoljačkoj ulici, koja je na samom početku rata bila mjesto pogibije više od 100 vojnika JNA“. 
 
Naveo je i da Sud BiH nije nikada procesuirao taj slučaj, što govori da je to „nepotreban sud, koji je formiran da bi se presudilo Srbima, a to bio osnov za pisanje negativne istorije o Srbima“. 
 
Za državni sud i tužilaštvo ustvrdio je ponovo da su nepotrebne institucije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak