DITA ponovo pokrenula proizvodnju

Radiosarajevo.ba
DITA ponovo pokrenula proizvodnju

Nakon dužeg mirovanja u radu,  najveći bosansko-hercegovački proizvođač deterdženata, tuzlanska DITA d.d., je 8. marta ove godine je ponovno pokrenula proizvodnju, saopćeno je iz ove kompanije.

Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom INHEM d.o.o. iz Zrenjanina, koja se bavi proizvodnjom deterdženata, kozmetike i sredstava za čišćenje stvorena je povoljna klima za novi početak rada jednog od najpoznatijih domaćih brendova još od 1977. godine.

Industrija deterdženata DITA d.d. Tuzla osnovana je 1977. godine zajedničkim ulaganjem talijanskog partnera Mira Lanza iz Genove i kombinata Sodaso iz Tuzle. Nakon partnerstva od četiri godine, DITA nastavlja putem vlastitog razvoja te postaj jedan od lidera na tržištu bivše Jugoslavije. Realizacija najpoznatijeg branda AVA u to vrijeme bila je veća nego u matičnoj zemlji Italji.

Inhem d.o.o. je dio kompanije “Beohemija”, najvećeg regionalnog proizvođača praškastih deterdženata.

Pokretanjem proizvodnje su tako ispunjeni i uslovi za prekid štrajka u DITA Tuzla, o čemu je Uprava kompanije potpisala sporazum sa sindikatom.

Povezivanjem sa regionalno jakom i stabilnom kompanijom i pokretanjem svojih proizvodnih pogona, očekuje se da će DITA u dogledno vrijeme vratiti status „tuzlanskog giganta“ i jedne od najvećih bh. fabrika, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak