Direktor 'Šuma Srpske' uhapšen zbog primanja mita

Radiosarajevo.ba
Direktor 'Šuma Srpske' uhapšen zbog primanja mita

Direktor Šuma Srpske Srđan Ljubojević lišen je danas slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja mita, javlja dopisnik Srne iz Banje Luke.
Prema pisanju Nezavisnih, pak, dubioza u Šumama RS traje već duže vrijeme i radnici se žale da im se ne isplaćuju plate, a uprkos tome, Ljubojević u banjalučkom naselju Obilićevo gradi vilu vrijednu više od milion maraka

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Darko Ilić potvrdio je za novinsku agebciju Srna da su u prijepodnevnim satima, po nalogu ovog tužilaštva, pripadnici MUP-a Republike Srpske Ljubojevića lišili slobode.

"Ljubojević je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo primanja mita", rekao je Ilić.

Iako su Šume, zbog milionskih gubitaka, na korak do potpune propasti, Uprava tog preduzeća, sa Ljubojevićem na čelu, donijela je ranije odluku da se ide u nabavku novih vozila vrijednosti više od 1,1 milion KM.

Izvor Nezavisnih ispričao je da ništa ne bi bilo sporno da Ljubojević, čim je zasjeo u fotelju generalnog direktora, nije poništio raniju odluku o nabavci vozila koju je donijela Uprava na čelu sa Nedom Ilićem, bivšim generalnim direktorom - vrijednost te odluke je bila skoro duplo manja.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak