Dino Šaran: Demokratska vlast služi narodu i treba biti servis građana

Radiosarajevo.ba
Dino Šaran: Demokratska vlast služi narodu i treba biti servis građana

Dino Šaran, frontmen grupe Letu štuke, za Radiosarajevo.ba dao je svoj komentar o protestima građana širom Bosne i Hercegovine. I on je, kaže, bio na protestima, ovim, ali i protestima za matične brojeve, na kojima su Letu štuke svirale. 

„Očekivano, nakon onoga ljetos kad su građani izašli sa visokom dozom tolerancije prema vlasti i kad se nakon toga ništa nije desilo, kad je vlast ostala gluha na zahtjeve građana bilo je logično da se desi ovo sad. Ja sam bio siguran da će se desiti na proljeće nešto. Izgleda malo nadrealno, ali mladost se buni, ne može niko više to trpiti, tu ignoranciju, toliku dozu bahatosti već dvadeset godina“ smatra Šaran.

Mišljenja je da su u svakom slučaju promjene potrebne, te da je ovo što se dešava pozitivno. Najveći problem bh. društva je, kaže on, nacionalizam, zbog kojeg smo „spali na dno dna“

„Najveći problem je što ljudi većinski moraju shvatiti da se od podjela ne živi, da nas vode nesposobni, lijeni, glupi mediokriteti“, naglašava Šaran.

Demokratska vlast služi narodu i treba biti servis građana, zaključuje on i dodaje:

„Najvažnije je od svega da se politički organizujemo i da se sve jedna po jedna rješavaju stvari od najnižeg nivoa vlasti do nivoa države.“

Poslušajte kompletnu izjavu Dine Šarana. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak