Dino Begić izgubio trudnu suprugu u poplavama: Pomozimo mu da sa kćerkicom ponovo izgradi dom

2
Radiosarajevo.ba
Dino Begić izgubio trudnu suprugu u poplavama: Pomozimo mu da sa kćerkicom ponovo izgradi dom

U strašnim bujičnim poplavama koje su pogodile područje blizu Jablanice, Dino Begić (30) izgubio je suprugu Ajlu, koja je u trenutku tragedije bila u sedmom mjesecu trudnoće. Ajla, u dobi od 28 godina, ostavila je iza sebe petogodišnju kćerku Dalal, koja je uspjela preživjeti tokom poplave.

Poznati fotograf i snimatelj Dženad Džino posjetio je Dinu i Dalal, te podijelio svoja saznanja na društvenim mrežama. "Dalal je dobro i počela je pričati. Jako se obradovala kada je čula da ću doći, a obećao sam joj da ću je odvesti na planinu kad sve ovo prođe", napisao je Džino.

U razgovoru s Dinom, Džino je izrazio saučešće i pokušao pružiti podršku. "Teško je postavljati pitanja koja ne bi dodatno povrijedila. Dino se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji pomažu i koji žele da on i Dalal sebi osiguraju novi krov nad glavom", dodao je Džino.

Priča o hrabrosti i humanosti u BiH: Damira poklanja dom i zemlju porodici pogođenoj poplavama

"Pitao sam samo šta je potreba i šta Dino ima poručiti svima Vama. Zahvaljuje se svim dobrim ljudima koji im pomažu i koji žele da on i Dalal sebi mogu obezbjediti novi krov nad glavom. Također mi je rekao da što se tiče svega ostalog, hrane, odjeće i drugih potrepština da toga imaju i previše. Dinin račun za pomoć je objavljen na mojoj stranici i hvala svima koji su donirali i onima koji će donirati novac", napisao je Dženad Džino.

UPLATA ZA BIH

Primalac: Dino Begić
Broj žiro računa: 1995316057940127
UPLATA IZ INOSTRANSTVA
Swift code: ABSBBA22
IBAN: BA391995316057940127

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak