Dignuta optužnica protiv muškarca zbog krijumčarenja oružja

Radiosarajevo.ba
Dignuta optužnica protiv muškarca zbog krijumčarenja oružja
Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv ranije osuđivanog Sabrina Mečevića, rođenog 13. decembra 1988. godine u Doboju, nastanjenog u Maglaju, državljanina BiH.

On se tereti da je u aprilu ove godine iz Bosne i Hercegovine u R. Hrvatsku, preko carinske linije, na GP Brod, pokušao prenijeti veću količinu oružja i municije, i to 5 automatskih pušaka, 4 pištolja različite marke i kalibara, više od 400 komada municije različitih kalibara, te druge opreme.

Prema navodima optužnice, optuženi je oružje, opremu i municiju prevozio u namjenski napravljenom spremištu, na patosu vozila kojim je upravljao, a koji su prilikom kontrole, pregleda i pretresa vozila, uočili policijski službenici GPBiH, prilikom čega su mu i oduzeli pomenuto oružje, municiju i opremu.

Optuženi Mečević, tereti se da je počinio krivično djelo neovlaštenog prometa oružja, vojne opreme ili proizvoda dvojne namjene iz člana 193. stav 1. KZ-a BiH. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak