Deranje državnog grba na kesici šećera

Radiosarajevo.ba
Deranje državnog grba na kesici šećera


U najvažnijoj kafani u državi, onoj u zgradi državnih institucija, opet problemi. Nakon što su konobari s grbom Bosne i Hercegovine uznemirili poslanicu SNSD-a Dušanku Majkić, sada su se pojavila pakovanja šećera za kafu, i to s grbom BiH.

Sada se niko ne žali na postojanje grba BiH, ali se otkrilo da svi oni koji svoju kafu zašećere iz ove kesice poderu državni grb.

Ovaj je bizarni slučaj zainteresirao medije, pa tako Nezavisne novine otkrivaju da su kesice s grbom korištene par godina, ali da su sada naručili sa simbolom Parlamentarne skupštine.

Siniša Perković, direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH, koja servisira oko10.000 zvaničnika, državnih službenika i uposlenika, rekao je danas Nezavisnim da će povući iz distribucije kesice šećera s državnim grbom, koji je skrnavljen u svakodnevnoj upotrebi, te tako pokušati sanirati ovaj prvorazredni državni skandal.

Istovremeno, Nezavisne saznaju da su nove zalihe ovih kesica, koje Službi za zajedničke poslove isporučuje firma AS iz Jelaha, naručene s logotipom zgrade parlamenta BiH.

Perković, koji je na ovu funkciju došao odlukom Vijeća ministara BiH od 12. novembra, uvjerava da su sporne kesice povučene iz upotrebe, iako je u mnogim ministarstvima i institucijama Nezavisnim potvrđeno da ih još služe uz espreso kafu.

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da su ministri, pomoćnici, državni službenici i uposlenici, njih nekoliko hiljada, svaki dan "nesvjesno" derali državni grb, a da niko nije reagirao niti pomislio da na taj način krši zakon države koju predstavljaju i koja ih plaća iz vlastitog budžeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak