Denis Zvizdić i dalje je član SDA

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić i dalje je član SDA


Denis Zvizdić ipak je i dalje član Stranke demokratske akcije (SDA) i nije prešao u Savez za bolju budućnost (SBB), kako je plasirano danas u medijima.

Informaciju doznajemo od glasnogovornika SDA Erdala Selmanovića koji je, za vrijeme našeg razgovora, bio i na telefonskoj liniji sa Zvizdićem.

„Ne, Zvizdić nije prešao u SBB“, govori Selmanović i dodaje: „ovdje se radi o vrlo nedobronamjernom obliku ponašanja usmjerenom ka destabiliziranju prilika u Federaciji BiH.“

Naime, u SDA plasman ovakvih informacija dovode u vezu s tim da, kako nam je rečeno, „pojedinci i stranke rade na skupljanju“ tih 60 i nešto glasova u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji su potrebni kako bi se izglasala smjena SDA ministara u Vladi FBiH.

Politička matematika u Federaciji BiH


„Ovo je čisti atak na njega (Zvizdića, op.a) kao predsjedavajućeg Predstavničkog doma“, zaključuje Selmanović.

Informacija se pojavila nakon navoda i kako će Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, također član SDA, istupiti iz partije, što je ovaj demantovao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak