Demonstranti se razišli, saobraćaj normaliziran

Radiosarajevo.ba

16:58 Demonstracije su završene, saobraćaj je ponovo normaliziran. Protesti se nastavljaju sutra u 12 sati.

16:35 Organizatori protesta pozivaju demonstrante da se raziđu. Saobraćaj se postepeno pušta u funkciju, javlja Avaz.

16:30 Skup na raskrsnici Ali-pašine i Titove ulice trebao bi trajati do 17 sati. Kako piše Avaz, tada bi se i saobraćaj trebao normalizirati.

16:00 Demonstranti su napravili novi transparent, iste veličine kao i prethodni, a na ovom su napisali "Svi na ulice, tražimo promjene". Na protestima je oko 70 građana. 

15:00 Nešto više od stotinu demonstranata koji su još na raskrsnici ulica Ali-pašina i Maršala Tita donijeli su transparent dug oko trideset metara na kojem su napisali "Svi za jednog, jedan za sve", a pored je naslikano sunce. 

14:20 Naprotestima je Harun, dječak bez ruke, vozi se u dječijem autiću sa transparentom na kojem je pisše 'Moji roditelji su na birou'.


14:10 Tramvaji saobraćaju do okretnice na Skenderiji, a trolejbusi do Trga Austrije. 

13:59: Ismet Hatibović, jedan od građana na raskrsnici ispred Higijenskog zavoda, reporterki portala Radiosarajevo.ba kazao je da demonstranti trebaju pozvati Evropu da uhapse 'naše Sanadere'.

13:29: Sada se već oko tri stotine demonstranata nalazi u centru Sarajeva. Blokirana je raskrsnica ulica Titova i Ali-pašina

12:59: Saobraćaj je ispred zgrade Predsjedništva blokiran. Okupljenim građanima priključio se i Vučko - maskota Olimpijskih igara u Sarajevu.

12:36: Oko dvije stotine građanki i građana Sarajeva i danas se okupilo ispred zgrade Predsjedništva BiH. Među njima su i radnici KJP ZOI 84

12:21: Protesti u Sarajevu i danas se nastavljaju ispred Predsjedništva BiH s početkom u 12 sati.

Prvi demonstranti već pristižu u Titovu ulicu gdje će, između ostalog, i danas zahtijevati ostavku Vlade FBiH, reviziju privatizacije, novu nestranačku vlast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak