Demobilisani borci protiv ukidanja njihovog zakona

Radiosarajevo.ba
Demobilisani borci protiv ukidanja njihovog zakona

Foto: Arhiv, rsba

Delegati Skupštine Saveza demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Federacije BiH oštro se protive ukidanju aktuelnog federalnog zakona o pravima ove boračke populacije, javlja Fena.

Ukidanje te legislative od 1. januara iduće godine traži Međunarodni monetarni fond kao mjeru ušteda u javnoj potrošnji ali borci se ne slažu s tim, jedan je od glavnih zaključaka Skupštine ovog Saveza održane u Sarajevu koji će biti upućeni Federalnoj vladi.

Donijeta je također i odluka Skupštine o razrješenju predsjednika Saveza Mehmeda Šišića.

Prema riječima predsjednika Skupštine Minura Karića, ova odluka donesena je gotovo jednoglasno jer niko nije bio protiv a samo jedan delegat bio je uzdržan.

Za vršioca dužnosti predsjednika imenovan je Nijaz Hodžić do izborne skupštine planirane za naredni april.

Prema Karićevim navodima, danas je na zahtjev članova kantonalne boračke organizacije iz Sarajeva, razriješen još jedan dužnosnik u Savezu - Emir Pljevljaković, koji je razriješen članstva u Upravnom odboru Saveza demobilisanih boraca.

Ova odluka je donesena uvjetno, napominje Karić, dok svi učesnici skupa ne dostave matične brojeve i druge osobne podatke koje su, uz potpis, bili dužni unijeti na odgovarajući spisak prije početka Skupštine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak