Delegacija Islamske zajednice na iftaru kod emira države Katar

7
Radiosarajevo.ba
Delegacija Islamske zajednice na iftaru kod emira države Katar

Emir Države Katar, Tamim bin Hamad Al-Thani organizirao je u pondjeljak, 18. marta u palači Lusail u Dohi iftar za uglednike kojem su prisustvovali i reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, zajedno s mufijama Islamske zajednice u BiH.

Kako je preneseno, iftaru su prisustvovali i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz-ef. Hasanović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija sarajevski Nedžad-ef. Grabus i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nevzet-ef. Porić.

Muftija Hasanović je podijelio svoje utiske sa susreta sa katarskim suverenom Al-Thanijem.

Denver pokazao da je najjači kada ga svi otpišu: Nikola Jokić imao magičnu noć i iznenadio sve

"Imati braću i prijatelje poput naše braće u Kataru predvođenu emirom Al-Thanijem velika je privilegija. Stoga mi je čast da sam već desetu godinu na iftaru kod njega, a na njegov poziv. Na taj način on pokazuje da cijeni ono što mi radimo na svojim dužnostima, a mi to uzvraćamo odazivajući se na njegov poziv", kazao je muftija Hasanović.

Dodao je da je ovo jedinstvena prilika da se susretne sa mnogim dužnosnicima Države Katar, vjerskim i političkim, da izmjene određena iskustva i osmisle određene zajedničke projekte od općeg interesa za naše zajednice i društvo u cjelini.

Pitali smo Islamsku zajednicu koliko iznose vitre za ovogodišnji ramazan. Evo šta su nam odgovorili

"Bratska iskrenost i ljubaznost koju susrećemo u Kataru pravi je primjer istinskoga, bratskog i islamskog gostoprimstva", kazao je muftija Hasanović.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović s delegacijom Rijaseta Islamske zajednice boravi u višednevnoj posjeti Državi Katar, na poziv ministara vakufa i islamskih pitanja Katara Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanima.

Tokom posjete delegacija će imati više radnih sastanaka u ministarstvima i drugim vjerskim i akademskim institucijama, prenijeli su ranije mediji iz sastava Media centra Islamske zajednice u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak