Davutoglu danas u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Davutoglu danas u Sarajevu

Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu počeo je balkansku turneju u okviru koje će u nedjelju stići u posjetu Bosni i Hercegovini gdje će s domaćinima razgovarati o situaciji u BiH i razvoju u regionu. 

Šef turske diplomatije će, kako su najavili istambulski mediji, tokom višednevne posjete Sarajevu imati susrete s članovima Predsjedništva BiH, visokim predstavnikom za BiH i liderima glavnih bošnjačkih stranaka. 

Davutoglu će, kako je najavio list "Zaman", u Bosni i Hercegovini proslaviti završetak mjeseca posta ramazana zajedno s reisul-ulemom Mustafom Cerićem i članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem. 

Tokom posjete Bosni i Hercegovini Davutoglu - koga prati i supruga Sare - govorit će na univerzitetu u Tuzli, gdje će biti proglašen za počasnog doktora. On će također posjetiti i Mostar. 

Ministar Davutoglu je ovu balkansku turneju započeo jučer u Prištini, gdje je razgovarao s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem i ministrom vanjskih poslova Enverom Hodžajem.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak