Davor Dragičević stigao u zgradu Suda BiH

0
Radiosarajevo.ba

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, u društvu advokata Ifeta Ferageta stigao je u zgradu Suda Bosne i Hercegovine. 

U Tužilaštvu BiH danas će se sastati s tužiteljicom Ozrenkom Nešković, koja je preuzela predmet Tužilaštva RS.

Njegov advokat Ifet Feraget je ranije kazao kako će rješavanje slučajeva “Memić” i “Dragičević” biti test za novog vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

“Došlo je i do promjene u Odjelu za organizirani kriminal, koji će raditi istragu u ovom predmetu, i ja se nadam da će vrlo brzo doći do donošenja naredbe o sprovođenju istrage u predmetu ‘Dragičević’, ali isto tako do naredbe o sprovođenju istrage vezano za ubistvo u predmetu ‘Dženan Memić’. Moramo biti svjesni da se ovdje radi o namjenskoj opstrukciji sistema”, rekao je Feraget, dodavši kako su ova dva slučaja specifična jer postoji više nego dovoljno dokaza, “zbog čega vrlo otvoreno govorimo da tužilaštvo i policija zataškavaju dva očigledna ubistva”. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak