Danas zasjeda Vijeće ministara

Radiosarajevo.ba
Danas zasjeda Vijeće ministara

Redovna sjednica Vijeća ministara BiH, najavljena je za danas u Sarajevu.
 
Na predloženom dnevnom redu je Nacrt provedbenog protokola između Vijeća ministara BiH i vlade Rumunije o implementaciji Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole kao i Nacrt memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i vlade Leichtensteina o uspostavi migracionog partnerstva između BiH i Leichtensteina.

Vijeće ministara raspravljat će i o Nacrtu osnova za zaključivanje Dopune sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u vezi s horizontalnim programom o nuklearnoj sigurnosti i zaštiti od zračenja u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u 2008.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora o ekstradiciji između BiH i NR Kine.

Bit će raspravljano i o Prijedlogu odluke o imenovanju Ronnija Kobrovskyja za počasnog konzula BiH u Izraelu i davanju saglasnosti za otvaranje Počasnog konzulata BiH u Izraelu sa sjedištem u Tel Avivu kao i o Prijedlogu rješenja o razrješenju zamjenika direktora Agencije za policijsku podršku.
 
Na dnevnom redu je i Informacija u vezi s molbom Zemaljskog muzeja za osiguranje centralnog grijanja za sezonu 2011./2012. kao i Informacija o procjeni implikacija pristupanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak